Lookly

Welke kleding trek jij aan naar kantoor met dit warme zomer weer?

Door Sandra

Het is hoog zomer en de mussen vallen van het dak! Tijdens een extreem warme zomer(dag) krijg ik vaak de vraag: wat kan ik het beste dragen naar kantoor en wat is gepast en wat juist niet? Ik geef je graag wat algemene richtlijnen en tips mee die voor iedereen bruikbaar zijn. Want,….. de zomer is nog lang niet voorbij!

Voor de thuiswerkers is het iets makkelijker, maar zeker als je in de zomer de meeste tijd op kantoor doorbrengt, voelt het soms als een hele opgave om er professioneel uit te zien én jezelf tegelijkertijd comfortabel te voelen in de kleding die je draagt.
Wat kan nu wel en wat kan zéker niet…? De meningen blijven hierover verdeeld en ook per organisatie, werkgever of branche kunnen de do’s en don’ts heel verschillend zijn.

 • Houdt altijd rekening met de invulling, setting en het doel van je werkdag op kantoor.
 • Voorkom zweetplekken in je kleding. Probeer synthetische stoffen, als polyester en viscose, te vermijden. (Te) strakke kleding trekt ook zweet aan, dus kies op de warme dagen voor iets wijdere kleding.
  Zweet je snel? Kies dan voor donkere kleuren of prints, zodat de zweetplekken minder opvallen. • Kies materialen die fijn/koel dragen tijdens (warme) zomerse dagen (bijv. linnen, katoen, bamboe, lyocell, viscose, hennep).
 • Kies voor laagjes. Klinkt misschien raar maar vaak kan het in de ochtend nog wat frisser zijn en daarnaast hebben veel bedrijven airco. Neem altijd een vestje of colbertje mee voor het geval het wat frisser is op kantoor.
 • Heb je (klanten) afspraken buiten de deur? Kies voor een verzorgde zomerse outfit die je in welke situatie dan ook geen gênante zweetplekken bezorgen.
  Voor vrouwen bij voorkeur geen blote schouders te korte mouwen, te korte rokjes of slippers.
  Voor de mannen geen blote armen, geen korte broeken en geen (teen)slippers .
 • Zorg dat je op kantoor altijd een reserve overhemd of shirt hebt liggen, dan kun je altijd een keer wisselen.
 • Voor de dames:
  Niet té bloot en niet té kort, hou het luchtig maar professioneel. Je kledingkeuze is immers ook een visitekaartje voor jezelf én de organisatie waarvoor je werkt.
 • Investeer in je onderkleding. Draag je die witte bloes? Zorg voor een huidkleurige beha. Witte broek? Huidkleurige slip. • Ga je op sandalen / open schoentje naar je werk? Geef je voeten op voorhand dan een beetje extra liefde.
 • Voor de heren:
  Vraagt je organisatie je een pak te dragen? Kies dan bij voorkeur voor een lichte kleur.
 • Draag een t-shirt onder je overhemd. Dit voorkomt gele vlekken onder je oksels.
 • En als laatste….de korte broek voor de mannen…Het is en blijft altijd een hekel punt. Behalve of een korte broek voor de man kan denk ik ook aan aspecten als, leeftijd van de drager, branche en hoe formeel de organisatie is waar men voor werkt. Daarnaast…behaarde mannenbenen doen het niet altijd evengoed op kantoor.
  Werk je in een hippe, jonge branche, dan is de suit short mogelijk een optie. Dit is een korte pantalon die je bij een colbert kunt dragen.


Conclusie: Het ligt erg aan de branche en het bedrijf waar je voor werkt, of je een korte broek kunt proberen. Twijfel je? Kies dan altijd de lange broek.

Wat zegt Lookly:
Je kledingkeuze is het visitekaartje van jezelf en het bedrijf waarvoor je werkt. Kies altijd voor een professionele en verzorgde uitstaling die past bij jou en je branche, ook tijdens de warme dagen. Let ook op hoe je collega’s en je leidinggevenden zich kleden en pas je hier ook een beetje op aan.

Een fijne zomer nog en straal als nooit tevoren!

You Look Lovely!

Sandra

www.lookly.nl

Doe de gratis stylecheck!

Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!