Lookly

We gaan weer naar kantoor!

Door Sandra

Velen van ons werken op dit moment nog thuis. Maar eindelijk ziet het er dan toch naar uit dat we Corona stap voor stap overwinnen en we weer met z’n allen naar kantoor mogen. De verwachtingen zijn dan ook dat dit niet al te lang meer zal duren. Tja, .... en als je dan eindelijk weer mag, dan wil je er natuurlijk weer op zijn best uitzien.

Om na de vreselijke lock-downs en comfortabele thuispakken, niet meteen te uitbundig los te gaan geef ik jullie graag een paar praktische tips.
Want of we het nu leuk vinden of niet, op kantoor gelden nu eenmaal andere regels dan voor je vrije tijd of tijdens de lock down in de Corona tijd.
Uiteraard hangt het ook af van de bedrijfscultuur en je functie, maar met deze tips hoef jij geen uren meer voor de kledingkast te staan  en blijf je op kantoor ook lekker jezelf!

Tips voor dames:

 • De (antistress) jurk
  Vaak denkt men bij een kantoorjurk aan een klassieke jurk. Dat mag, maar dat hoeft heden ten dage echt niet meer. Kies bij voorkeur voor een paar jurkjes met de juiste pasvorm in een basiskleur (bijv. blauw, zwart, groen, bruin of grijs) welke je met verschillende accessoires altijd weer een andere uitstraling kunt geven. • Roklengte
  De rok is veelzijdig en kan op diverse manieren gedragen worden. Vaak krijg ik de vraag welke lengte men het beste kan kiezen. Mijn advies, kies een rok (of jurk) met een lengte net boven de knie of net iets lager, dan “zit” je altijd goed.
 • Panty’s
  Op kantoor kies ik vaak voor de panty van 40 den. Het is geen maillot maar ook weer niet te doorzichtig (bloot). Daarnaast is een 40 den net iets veiliger op het werk als het gaat om het krijgen van een ladder. Ook steek ik altijd een reserve panty in mijn tas.
 • De spijkerbroek
  Mag je een spijkerbroek dragen op je werk, kies dan voor een effen jeans zonder gaten. Combineer je jeans met een leuke blouse, mooi colbert of leuke trui in de stijl die bij jou en het bedrijf past.
 • Broek(pak)
  Hou je niet van jurkjes dan kun je ook kiezen voor een broek(pak). Ook hier kies je voor fijne materialen en de juiste pasvorm. Stijl je broek(pak) af met een mooi shirt, top of blouse. Met de juiste accessoires creëer je steeds een andere uitstraling.


Tips voor heren:

 • Het pak
  Met een pak zit je als man meestal goed. Het is makkelijk om te kiezen voor een donker (blauw) pak met een wit overhemd, maar het mag best wel wat spannender. Kies dus niet altijd voor de klassieke vorm en geef je pak ook eens een persoonlijke touch. Dit is relatief makkelijk door voor kleine details te kiezen. Denk bijv. aan een klein printje aan de kraag, een andere kleur overhemd of een shirt i.p.v. een overhemd. • De spijkerbroek
  Net als bij de dames, kies voor een nette effen jeans, zonder gaten. Combineer het met een overhemd (of effen shirt). Wil je het iets minder casual maken, draag er dan een vlot colbert of blazer bij. • Sokken en Schoenen
  Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, maar witte sokken onder een pak is werkelijk een no go! Kies onder je pak altijd voor blauwe of zwarte sokken.
  Staat je werkgever het toe om je wat vlotter te kleden, dan is het ook leuk om vrolijke sokken met een leuk printje te dragen.
  Afhankelijk van de aard van het bedrijf, de cultuur en je functie kun je schoenen of sneakers dragen. Kies je voor de sportieve variant, zorg dan wel dat je sneakers er netjes uitzien. Dit geldt ook voor de schoen. Let er dus op ook op dat je schoenen gepoetst zijn.
  Zorg in het beide gevallen voor een bijpassende riem. Dit maakt je outfit compleet.
  Hoogzomer? Kies dan voor een luchtige linnen schoen maar NOOIT slippers heren! • Korte broek
  Hoe heet de zomer ook is, geen korte broek op kantoor (ook niet de driekwart versies!).
  Ook voor mannen is er tegenwoordig veel keuze in stijlvolle en luchtige kleding voor de hete zomerdagen. Kies voor lichte kleuren en stoffen die ademen zoals linnen of katoen. Vermijd kleding met polyester, want daar ga je enorm in transpireren.Wat zegt Lookly:

Never lose your personality m.a.w. blijf altijd jezelf maar zorg er wel voor dat je binnen de voorschriften van het bedrijf blijft. Op het moment dat jij je niet lekker voelt in de outfit die je draagt, zal je dit ook uitstralen. Dus, netjes en verzorgd op een manier die bij jou past.

You Look Lovely!

Liefs Sandra

  Doe de gratis stylecheck!

  Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!