Lookly

Stijlvolle (en tijdloze) accessoires voor de man

Door Sandra

Kleren maken de man zeggen ze wel eens, maar met accessoires maak je de outfit compleet . Accessoires zijn heel veelzijdig, vaak functioneel en handig. Je kunt er mee accentueren en ook mee camoufleren en ze zorgen voor jouw persoonlijke look. Voor vrouwen kennen we al heel veel accessoires, maar de man doet er tegenwoordig niet meer aan onder. Maar wat zijn nu de stijlvolste en tijdloze accessoires voor de man.

 1. De (klassieke) zonnebril

Behalve dat een zonnebril functioneel is, maakt het jouw look af. Je hebt natuurlijk heel veel leuke, kleurrijke en trendy zonnebrillen, maar ik adviseer om altijd in één goede tijdloze zonnebril te investeren. Kies dan voor de bril die klassiek van model is, een donker of goudkleurig frame heeft en donkere glazen.
Daarnaast kun je natuurlijk altijd kiezen voor een goedkopere, kleurrijke of meer trendy versie, maar de klassieker zal altijd blijven.
Let op dat je ook altijd voor de bril kiest die past bij de vorm van je gezicht. Een erkend opticien kan je hier goed advies in geven.

2. De sjaal

  Net als bij de vrouw is de sjaal bij de man een veelzijdige accessoire. Het is ook weer functioneel want het beschermt ons tegen de kou. Maar je kunt je look er ook helemaal mee afstijlen, want de sjaal leent zich uitstekend om te camoufleren en te accentueren. Het is maar net hoe je hem draagt. Sjaals in een effe zwart of grijze kleur of met een klein motiefje zijn tijdloos.

  3. Het horloge

   Het horloge is ook niet meer weg te denken bij de man. Investeer hier ook in een tijdloos stainless steel horloge. Deze klassieker kun je bij elke gelegenheid en bij elke kledingstijl dragen en geeft daarnaast een ook nog een gevoel van (lichte) status. Wil je toch een keer iets anders om je pols, kies dan voor een goedkopere versie met een leren zwarte of bruine band.

   4. De mannen (hand)tas

    Trek er op uit en maak herinneringen met een echte leren (weekend) tas. Hou het stijlvol en tijdloos in de kleuren zwart of bruin en kies voor een goede kwaliteit, dan zal je er jaren plezier van hebben.

    Wat vroeger echt een vrouwen accessoire was, heeft de mannen handtas de laatste jaren ook een flinke opmars gemaakt en zien we al veel verschillende kleuren en stijlen in het straatbeeld. Wil je nog niet te veel opvallen, hou de kleur dan rustig en kies voor een formaat wat bij je past.

    5. Petten en mutsen

     De pet en de muts hebben de laatste jaren een ware comeback gemaakt. Droegen vroeger de wat oudere mannen een hoofddeksel of werd deze alleen functioneel gedragen tegen de kou of de zon, tegenwoordig zien we ook de jonge trendy mannen met een hoofddeksel dragen om hun persoonlijke looks af te stijlen. Het hoofddeksel is dan ook een heuse accessoire geworden voor de man. Let wel op dat in sommige gevallen het dragen van een pet of muts als sociaal niet wenselijk wordt gezien. 

     6. Sieraden

      Wil jij je looks die laatste personal touch geven dan draag je sieraden in de vorm van de ring, een ketting of een armband, maar ook manchetten knopen en oorknopjes behoren onder de sieraden van de man. Het is dan ook niet meer van deze tijd om te denken dat sieraden enkel bij de vrouw horen. Je kunt kiezen voor een de stijlvolle en tijdloze modellen.
      Bij mannensieraden zien we vooral materialen als leer, donkere kralen, sterling zilver of titanium.
      Tegenwoordig zijn er ook veel kleurrijkere sieraden te krijgen. Kies ook nu weer voor de looks die bij je passen. Echter de tijdloze exemplaren blijven het altijd goed doen bij de man.

      7. Happy socks

       Als laatste noem ik de happy socks. Tegenwoordig horen deze ook bij de accessoires van de man. Afhankelijk van de kleur en uitbundigheid van het printje, kun je ze combineren met een klassieke of donkere outfit, maar ook met een kleurige outfit.

       Wat zegt Lookly:
       Kies je accessoires met zorg maar overdrijf niet. Less is more! Met één enkele goed gekozen accessoire maak je meer indruk dan met vijf accessoires, hoe goed gekozen ook.

       You Look Lovely!

       Sandra Janssen

       Doe de gratis stylecheck!

       Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!