Lookly

Stijltips voor de man met een buikje.

Door Sandra

We hoeven niet onder stoelen of banken te steken dat de meeste mannen niet van winkelen houden. Daarnaast zie je vaak dat het voor veel mannen moeilijk is om hun eigen stijl te bepalen en vinden ze het vaak lastig om leuke kledingcombinaties te maken die passen bij hun figuur.

Voor mannen met een buikje is het de kunst om de aandacht naar iets anders te verleggen en je zo te kleden dat je slanker lijkt. Ik heb enkele tips voor je op een rijtje gezet zodat het shoppen maar ook het kleden je in de toekomst wat makkelijker af gaat.

 • Kies de juiste kledingmaat.
  Te grote kleding om je buikje te verbergen is niet goed, oogt vaak slobberig en je lichaamsvormen verdwijnen waardoor je al gauw erg fors oogt. Het kiezen van te kleine kleding werkt ook averechts voor je figuur want, het knelt je lichaamsdelen vaak af en hiermee accentueer je juist de zones die je liever zou camoufleren. 


 • Draag verticale strepen in je kleding.
  Verticale strepen verlengen optisch je lichaam en maken je buikje optisch kleiner. Door het dragen van kleding met verticale strepen oog je ook nog eens langer en dus slanker.
 • Kies voor een V-hals.
  De V-hals verlengt je hals en hierdoor lijk je ook weer optisch langer en verleg je de nadruk van je buikje naar je hals en optische lengte.
 • Werk met kleuren en laagjes (layering).
  Zorg dat je looks niet te massief ogen en hierbij is het de kunst je figuur “te breken”. Hiermee verleg je de aandacht van je buikje naar iets anders. Werk met laagjes in kleuren die op elkaar zijn afgestemd. 
 • Draag shirts en overhemden niet over je broek.
  Hoe verleidelijk misschien ook, maar shirts en overhemden die over de broek gedragen worden accentueren je buikje eerder als dat ze je figuur recht aan doen. Daarnaast ziet het er ook niet erg charmant uit wanneer een buikje bij elke beweging onder je shirt of overhemd vandaan komt.
 • Kies voor kwaliteit.
  Heb je een buikje, dan wil je niet dat je kleding te veel onthullen of te veel aftekenen. Een synthetische stof of materialen die ruim vallen, zijn dan ook geen goede opties. Kies voor natuurlijke of stevigere stoffen. Daarnaast gaan deze stoffen ook langer mee en blijven ze beter in model, ook na een paar keer wassen.
 • Kies de juiste stoffen.
  Stretch en spijkerstof zijn ideale stoffen om te dragen wanneer je een buikje hebt.
  Stretch heeft een aangename draagcomfort en past zich op de lichaamsbouw aan. Het knelt niet (af) en daardoor zie je minder randjes of plooien die je liever niet laat zien. Spijkerstof is stuggere en steviger. Het tekent niet af en laat geen onwenselijke rimpels of bobbels niet zien. Uiteraard geldt hier wel de regel dat je ook voor kleding in stretch of spijkerstof de juiste maten kiest.
 • Welke broek kies je.
  Wil je slanker lijken, kies dan voor een egale rechte broek met zo weinig mogelijk zakken, flappen stiksels, emblemen, logo’s etc.
  Not done zijn wijde broeken en bandplooi broeken. Draag ook geen broeken met een lage taille want dan hangt je buikje er overheen en ook dat ziet er niet erg charmant uit.


 • Accessoires voor de man.
  Accessoires geven de finishing touch aan je outfit en hiermee kun je ook accenten leggen en verleggen. Net als bij de vrouw, werkt dit ook voor de man. Denk hierbij aan een mooie riem, trendy schoenen of een hippe zonnebril. Ook door het dragen van een sieraad verleg je de aandacht van je buikje naar iets anders.
 • Zoek een goede kleermaker.
  Als je al niet van shoppen houdt, is het niet erg bevorderend als je thuiskomt met een miskoop of kleding met een verkeerde maat. Zoek een kleermaker bij jou in de buurt die altijd je kleding kan verstellen of vermaken. Mocht je ooit toch een miskoop hebben, dan heb je altijd nog je kleermaker die het voor je kan vermaken.
  Een goede kleermaker kan ook je juiste maten opmeten, zodat je de volgende keer niet met de verkeerde maat thuis komt.

Mocht je er na deze tips nog steeds niet uitkomen, neem dan contact op met Lookly. Ik kijk naar wie je bent, hoe je er uit ziet en wat je graag zou willen. 

Samen werken we naar jouw nieuwe look!

You look lovely!

Doe de gratis stylecheck!

Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!