Lookly

Mijn stijl, jouw stijl of geen stijl.

Door Sandra

Ik hoor vaak van mensen dat ze niet weten welke kledingstijl ze hebben, of welke stijl nu werkelijk het beste bij ze past. Een kledingstijl ontwikkel je vaak door de loop der jaren, deze heb je dus niet zomaar van vandaag op morgen kant en klaar op een plank in je garderobekast liggen. En heb je eenmaal een stijl gevonden, dan blijf je daar toch nog door de jaren heen aan schaven en slijpen, totdat je de stijl helemaal eigen hebt gemaakt.

Ook ik heb er jaren over gedaan om uiteindelijk mijn eigen stijl te vinden en verder te ontwikkelen. In mijn “ “jonge” jaren was het vaak ook de stijl van mijn vriendinnen en omgeving waarin ik me op dat moment bevond of waar ik me mee wilde associëren (denk aan b.v. voorkeur muziek).
Met name mijn studieperiode, mijn werkomgeving, de sportvereniging en de vriendengroepen waren daar zeker bepalend en doorslaggevend in. Maar ook de leeftijd, de verandering van mijn figuur en de fase van mijn leven hebben hier een rol in gespeeld.

Inmiddels ben ik enkele decennia ouder en is mijn basis stijl, die ik vroeger zeker ook al had, meegegroeid en heeft het zich ontwikkeld tot wat het nu is. Dit wil niet zeggen dat ik nu de rest van mijn leven in deze stijl blijf hangen, maar de basis elementen zul je wel altijd blijven terugvinden.

Daarnaast is het ook nog eens dat ik mijn stijl aanpas aan de dag of aan geplande activiteiten. Zo zal ik tijdens mijn werk rekening houden met mijn omgeving en mijn stijl aanpassen als dat wenselijk is, net zoals wanneer ik dit doe als ik naar een feestje of speciale gelegenheid ga.

Het is dus niet dat je maar 1 stijl ontwikkelt, maar binnen de stijlen die je draagt, zul je altijd een voorkeursstijl hebben. Ik heb inmiddels twee stijlen ontwikkeld nl. de casual (kantoor) stijl en mijn voorkeursstijl (ME-stijl noem ik het maar even).

Ben jij ook op zoek naar je (nieuwe) persoonlijke stijl of heb jij moeite met het vinden van de stijl die bij je past, doe dan eens de stijlcheck op deze site of maak een afspraak, dan gaan we samen op zoek naar jouw (nieuwe) persoonlijke kledingstijl.

You look lovely!

Doe de gratis stylecheck!

Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!