Lookly

Hoe maak jij als man een goede indruk tijdens je eerste date?

Door Sandra

Als je gaat daten is je kleding vaak één van de belangrijkste onderdelen wanneer je een goede indruk wilt maken. Dit kledingadvies, gericht op de man, gaat over details waar jij op kunt letten. Als je de trucjes kent, kun je dit advies ook op elk ander gewenst moment toepassen.

Mijn advies: Kleed je als man altijd goed, dan loop je niet het risico dat je mooie kleding in de kast hebt hangen die je bijna nooit aan doet. Daarnaast heb je dan ook altijd iets moois in je garderobe hangen en hoef je niet op het laatste moment nog een nieuwe outfit te scoren voor je date, m.a.w. sloof je niet alleen uit voor je date maar zorg dat je er altijd goed bijloopt.

Tip 1.    Maak kleding een onderdeel van je persoonlijkheid 

 • Meet jezelf een kledingstijl aan. Heb je die niet of weet je niet hoe, laat je dan helpen door een stijlcoach en vraag om een stijl – en kledingadvies.
  Doe de gratis stylecheck op: https://lookly.nl/stylecheck 
 • Start al vroeg met het kopen van goede kwaliteits- (basis) kleding.
 • Heb je een drukke baan en weinig tijd om te winkelen, of heb je gewoon geen interesse in kleding en een hekel aan winkelen. Dan is de personal shopper de oplossing voor jou. Zie ook: https://lookly.nl/diensten/personal-shopping
 • Ook als je het moeilijk vindt om kleding te combineren, hou het dan simpel en blijf bij de basis. Zelf ben ik ervan overtuigd dat je combineren kunt leren. Het scheelt je tevens veel ruimte in je garderobe en (te) veel aankopen (en soms zelfs miskopen).
 • Schoenen zijn zeker zo belangrijk als je kledingkeuze.
  Kies voor een paar nette goed verzorgde leren schoenen. Dit type schoen is veelzijdig, want ze passen altijd netjes onder een spijkerbroek en kunnen uiteraard ook onder een katoenen broek op pak.

Tip 2:    De taal van de kleur

 • Vind je het lastig om een goede stijl of kleur te kiezen? Blijf dan qua kleding bij voorkeur zoveel mogelijk bij de basiskleuren. Blauw is zo’n basis kleur. Het is een makkelijke kleur. Het kan zowel casual als zakelijk gedragen worden en dit is een kleur welke de meeste mannen goed staat en overal bij past. Ook grijs is een basiskleur die altijd kan.
  Wil je meer weten over welke kleuren je passen? Vraag dan eens naar een persoonlijk kleuradvies voor de man.
  https://lookly.nl/diensten/kle...

Tip 3:    Verplaats je in de gedachten van een vrouw

 • Je date verwacht niet van je dat je erbij loopt volgens de laatste trends.
 • Een date ziet wel graag dat je jezelf goed verzorgd en er dus fris, gezond, verzorgd en netjes uitziet. Hier hoort geen kapotte, verkleurde, ruikende of vieze kleding bij. Het moet dus duidelijk zijn dat je aandacht besteed aan je verzorging.
  Zorg je goed voor jezelf, dan zorg je doorgaans ook goed voor een ander.
 • Vrouwen letten op details. Houdt hier dus rekening mee. Enkele voorbeelden vind je bij de volgende tips.

Tip 4:    Let op details

 • Schoenen:
  Zorg dat je schoenen passen bij je outfit en zorg dat ze er altijd netjes en verzorgd uitzien.
 • De (spijker) broek:
  Heb je een date en draag je graag een spijkerbroek, dan is dit geen enkel bezwaar. Investeer in een goede kwaliteit jeans en let op dat de pasvorm van je broek goed is. Laat je hierin desnoods goed adviseren door de verkoopster, want een goed zittende spijkerbroek zul je veel dragen. Ook als je geen date hebt.
  Een (spijker)broek past je goed wanneer je er in kunt bewegen, dat de broek niet te wijd is en zeker ook niet afknelt. De broek valt goed wanneer de onderkant van de broek de bovenkant van je schoenen raakt als je rechtop staat.
 • T-shirt:
  Draag tijdens je date geen T-shirts met reclame, foto’s, grote slogan’s of afdrukken. Uiteraard kan dit wel als je met je vrienden of huisgenoten uit gaat, maar tijdens een date adviseer ik om een effe T-shirt te dragen. Kies ook nu weer voor een goede pasvorm en ga voor de basiskleuren. Draag je een T-shirt onder je overhemd, zorg dan dat het kraagje mooi glad (gestreken) is.
 • Jasje/colbert:
  Ook de pasvorm van je jasje moet goed zijn. Je moet je er vrij en goed in kunnen bewegen. 
  Pas op dat het jasje niet te groot is, want dan zijn de mouwen ook vaak te lang, is de lengte van het jasje niet goed en valt de kraag van het jasje te ruim rondom de boord van je overhemd. Ook dit zijn allemaal details waar je op kunt letten en kunt voorkomen door goedpassende kleding te dragen.

Tip 5:    Combineren kun je leren - Algemene kledingadvies voor de man

 • Draag een overhemd wat lang is altijd in je broek. Een kort overhemd kun je over de broek dragen of combineren met een trui of vest (laagjes).
 • Heb je een buikje? Kies dan overhemden die je over je broek kunt dragen. Zo camoufleer je je buikje een beetje.
 • Zorg ervoor dat je riem overeenkomt met de kleur van je schoenen.
 • Kies een kleur sokken die past bij de kleur van je schoenen. Bij nette herenschoenen draag je bij voorkeur een effe kleur sokken.
 • Draag een mooi horloge. Bijv. met een leren bandje welke weer past bij het leer van je schoenen en riem.

Wat zegt Lookly:
Een vrouw kijkt naar details, je uitstraling en hoe jij jezelf verzorgd. Kies eerst je stijl van kleden. Besteed aandacht aan je kleding. Koop liever iets minder maar wel van goede kwaliteit. Het gaat er bij de man niet om of hij de laatste modetrends volgt.

You Look Lovely!

Sandra Janssen
Doe de gratis stylecheck!

Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!