Lookly

Saaie kledingstijl na je 50ste? Echt niet!

Door Sandra

Zijn er stijlregels als je de 50 bent gepasseerd? Deze vraag krijg ik regelmatig van vrouwen (en mannen). Kies ook na je 50ste voor een leuke, vlotte, stijlvolle en elegante kledingstijl.

50 is tegenwoordig het nieuwe 30. Of dit klopt laat ik even in het midden, maar ben je de 50 gepasseerd dan hoef jij je echt niet saai te kleden, maar je kunt wel rekening houden met de volgende aandachtpuntjes en tips:

 1. Kies altijd kleding van een goede kwaliteit en een perfecte pasvorm.
 2. Kies de juiste kleuren die passen bij je huidtype en haarkleur.
 3. Kies voor een look waarbij kenmerken als puur, chic, natuurlijk en elegant de hoofdrol spelen
 4. Kies voor één eyecatcher bij de stijl die je draagt. Wanneer je teveel items kiest wordt het een drukke, bonte en rommelig ogende bedoeling.
 5. Een beetje bloot mag, maar wel op een stijlvolle manier.
  Pas op dat het bloot niet het overwicht krijgt. Het is de kunst dat je stijl in evenwicht is. 6. Zorg dat de keuze van je kledingcombinaties goed bij elkaar passen.
 7. Je hoeft niet alle trends meer te volgen na je 50ste en sommige trends moet je nu echt aan je voorbij laten gaan!
 8. De huid in je gezicht verandert. Draag make-up, maar hou het wel rustig en natuurlijk. 9. Kies eens voor de parisienne look. 
  Deze look kenmerkt zich door simpele items als gestreepte hemdjes, geruite blazers of (leren) aansluitende rok. Weet deze op een interessante manier te combineren. 10. Ga eens voor een monochroomlook.
  Deze look is erg stijlvol en daarnaast kleed het ook nog eens slank af.
 11. Als laatste: 
  Een kapsel doet heel veel voor je gezicht. Kies voor een kapsel dat verjongend werkt. U kapper kan u daar zeker bij helpen.


Wat zegt Lookly:
Persoonlijk ben ik van mening dat stijlvol gekleed gaan geen leeftijd kent en dat je altijd moet dragen waar jij je goed in voelt.


You Look Lovely!

Sandra Janssen

Doe de gratis stylecheck!

Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!