Lookly

Grijs haar verdient kleur

Door Sandra

Steeds meer vrouwen (en ook mannen) kiezen ervoor om hun haar grijs te laten worden. Heb jij er ook genoeg van om altijd maar je haar te moeten verven of hebben de Corona lockdowns je doen besluiten je haar niet meer te kleuren? Mooi grijs is niet lelijk en grijs haar staat prachtig, maar let wel op met de keuze van de kleur van je kleding, want de kleuren die je “vroeger” goed stonden kunnen met grijs haar heel anders uitpakken!

Naarmate we ouder worden verkleurd ons haar en worden we allemaal grijs. De één wat meer dan de ander en de één wat eerder dan de ander, maar uiteindelijk komen we allemaal een keer aan de beurt.

Wordt je grijs of besluit je om je haar grijs te laten kleuren, let dan wel op met de keuze van kleur van je kleding want als je grijs haar hebt (of het grijs verft) geeft dit minder kleur in je gezicht en kunnen andere kleuren je beter staan als voorheen. 
Als je de juiste kleuren bij je huid en haartype gebruikt, zal je zien dat je gezicht veel meer straalt en dat oneffenheidjes minder duidelijk zijn, je lippen een mooiere gloed hebben en zelfs je tanden soms witter lijken.

Speciaal voor vrouwen met grijs haar hierbij enkele tips je waar je op kunt letten:

 • Grijs op grijs:
  Het is mooi om de kleur van je haar terug te laten komen in je kleding, Grijs op grijs is prachtig en dus een hele mooie kleur om vanaf nu te dragen (en dit kan in allerlei tinten).

 • Grijs-tinten bij grijs haar:
  Grijs haar heeft een koele ondertoon. Je kunt altijd kiezen voor kleuren met een koelere ondertoon zoals bijvoorbeeld, blauw-grijs, grijs-groen of lavendel-blauw. Deze tinten staan zeker in combinatie met grijs haar, erg chic en elegant.

 • Straal met felle kleuren:
  Draag je liever warme kleuren dan passen kleuren als paars, donkerrood en lilatinten perfect bij je grijze coupe. Ook fellere kleuren als kobaltblauw en smaragdgroen laten je veel meer stralen. • Welke kleuren mijden:
  Geel, oranje, oranjebruin en lichte pasteltinten zijn kleuren die minder mooi uitkomen bij grijs haar. Deze kleuren zullen je weinig uitstraling geven en met name geel kan de haarkleur een gelige gloed geven. Geen goede match bij jouw mooie grijze coupe.

 • Donkere kleuren:
  Donkere kleuren kunnen je gezicht flets en bleek maken en donkere kringen en rimpels worden met te donkere kleding veel meer geaccentueerd.

 • Zwart en wit:
  Zwart is een gevaarlijke kleur omdat het je uitstraling vaak erg “hard” maakt. Wil je toch graag zwart dragen dan adviseer ik om dit te combineren met een vrolijke kleurrijke accessoire zoals bijv. een kleurrijke ketting of een fleurig sjaaltje. Je zult zien dat je er meteen veel meer van gaat stralen. 
  Nog beter is om te kiezen voor een antracietkleur. Deze geeft je een minder harde uitstaling.  Wit is een kleur die prima kan als je grijs bent. Ook bij wit kun je je uitstraling wat opfleuren met een gekleurd/fleurig sjaaltje.

 • Kies je sieraden zorgvuldig:
  Over het algemeen staan zilveren, witgouden of rosé gouden sieraden het mooist bij grijs haar.
  Geel gouden sieraden passen minder mooi bij grijs haar.

 • Bril:
  Bij grijs haar staat een koele kleur mooi, zoals blauw, groen of een koele roodtint. Ook een zilveren of zwarte bril kan heel goed bij grijs haar. Vermijd een gele of bruine bril. Twijfel je, laat je dan goed adviseren. • Kies voor bijpassende accessoires:
  Ook kleurrijke sieraden, een mooie ketting of een kleurrijke sjaal
  kunnen de kleur van je haar en gezicht ophalen.
  Pas wel op dat een en ander match bij elkaar en maak er geen bonte kermis van.
  Ook een mooie kleur handtas doet wonderen. Draag een felle kleur handtas bij witte kleding en kies voor een paars of roodtint bij je grijze outfit. Een grijze tas past bij alle kleuren kleding.

 • Make-up:
  Check altijd of de make-up die je gebruikt nog steeds past bij je veranderde uiterlijk.


  Wat zegt Lookly:
  Er valt veel te vertellen over kleur en grijs haar. Wanneer je grijs haar hebt (krijgt) verandert de uitstraling in je gezicht bij het dragen van verkeerde kleuren. Dit betekent natuurlijk niet dat je drastisch je kledingkast moet opruimen en kleding met de 'verkeerde kleur' moet weggooien en alles maar weer nieuw moet kopen. Kijk wat je hebt en wat je kunt combineren. Kijk ook welke accessoires je kunt inzetten zodat je gezicht toch de juiste aandacht krijgt.

  You Look Lovely!

  Liefs Sandra

Doe de gratis stylecheck!

Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!