Lookly

De Sjaal

Door Sandra

De Sjaal, voor mij is het een onmisbaar item in mijn garderobe. Zeker nu de temperaturen van zomerse waarden zijn gekelderd en we ineens midden in de herfst zitten, hangt deze " vriend” weer vrolijk aan mijn kapstok.

De sjaal.
Iedereen heeft er wel één . De sjaal beschermt je allereerst tegen de kou, maakt je outfit af, kan als blikvanger fungeren en kan daarnaast ook bepaalde lichaamsdelen camoufleren. De sjaal is dus een veelzijdige accessoire en kan wonderen doen voor je figuur en uitstraling.
Maar hoe kun je hem nou het beste dragen? Ik heb voor jouw enkele tips op een rijtje gezet:

Kies een sjaal die past bij je postuur

Ben je wat kleiner van stuk, vermijd dan de volumineuze sjaals en kies voor dunnere stoffen die soepel vallen.
Mensen met een langer of voller postuur kunnen juist wel sjaals dragen welke wat volumineus zijn en waarvan de stoffen wat voller zijn.

Onderkin

Veel mensen denken dat je met een sjaal een onderkin kunt camoufleren. Niets is minder waar, want een sjaal laat je onderkin juist meer opvallen en maakt daarbij ook nog eens je nek korter.
Wil je toch een sjaal dragen, draag deze dan altijd losjes om je hals en laat deze laag hangen. Pas op dat je hem niet te strak aantrekt want dit accentueert weer je onderkin.

Kleine of grote borsten

Heb je kleine borsten, draag dan een sjaal met een mooie print of een volumineus exemplaar. Hiermee vergroot je optisch de omgeving van je borsten.

Heb je grote borsten en wil je deze wat minder “aanwezig” laten zijn, draag dan een langere sjaal zonder printjes en in een effe kleur. Houdt het in ieder geval rustig in de omgeving van de borst.
Draag je liever een korter sjaaltje, knoop deze dan niet te hoog op in je hals, want dit doet je borsten weer groter lijken.

Heb je een te diep decolleté? Ook dan kun je een sjaaltje gebruiken om dit te camoufleren.

Kies de sjaal die past bij je figuur

Heb je een smal bovenlichaam (smalle schouders), sla dan een grote (gebreide) sjaal om je heen. Dit geeft je bovenlichaam meer volume. Je kunt bij een smal bovenlichaam ook heel goed gebruik maken van sjaals met printjes. Deze geven hetzelfde volumineuze effect.
Deze tip geldt ook voor personen met afhangende schouders.


Ben je breed in je bovenlichaam kies dan bij voorkeur voor sjaals gemaakt van dunnere stoffen. Drapeer niet om je heen maar laat deze in de lengte naar beneden vallen. Zo maak je jezelf langer en smaller. 

De juiste kleur bij je gezicht

Heb je een licht huidskleur, dan adviseer ik de felle kleuren wat meer te mijden. Felle kleuren  maken je huidskleur namelijk alleen nog maar fletser en grauw. Kies eens voor een mooie pastel kleur. Je zult zien dat je lichte huid veel meer tot zijn recht komt.
Heb je een donkere huid? Kies dan gerust voor de felle kleuren want dit geeft je nog meer een frisse uitstraling in je gezicht. Uiteraard mag het ook wat ingetogener, maar mijn advies is wel om wit te mijden (crème kan wel).

Zelftest: Twijfel je welke kleur het beste bij je past? Test het zelf door voor een spiegel te gaan staan en een sjaal op je schouders en onder je kin te leggen. Kijk goed in de spiegel wat het doet met je gezicht? Welke sjaal komt het mooiste tot zijn recht, met welke kleur lijk je het minst bleek, welke vergroot oneffenheden in je gezicht of donkere kringen onder je ogen, met welke sjaal komen je lippen en tanden het beste tot zijn recht.
Let op: deze zelftest werkt alleen goed wanneer je geen make-up draagt en bij daglicht.


Wat zegt Lookly:
Een sjaal kan je outfit iets extra’s geven. Leer te combineren en kies altijd een sjaal die past bij je figuur en huidtype.

You Look Lovely!

Sandra Janssen

Doe de gratis stylecheck!

Al een indicatie hebben van wat jou goed staat? Met een paar vragen krijg je direct gratis antwoord!